Notranje ravnovesje je ključ do izpolnjenega življenja

suzanin_zdravilni_koticek_blog_joga_notranje_ravnovesje_kljuc_izpolnjeno_zivljenje

Kako pomembno je ravnovesje, predvsem tisto znotraj, sem začela spoznavati poleti 2014, ko me je sredi vroče noči prebudil panični napad.


Takrat nisem vedela, kaj se dogaja z mano. Srce je norelo, kot da bi pravkar odtekla maraton, dihanje je bilo oteženo, čeprav je bilo okno na stežaj odprto sem imela občutek, da v sobi ni zraka in se bom kar zadušila, moje telo je dobesedno gorelo. Vroče mi je bilo, kot bi prižgala peč na 100 stopinj, usta so bila popolnoma suha. Po požirkih sem v dveh urah, kolikor je trajal moj prvi panični napad popila okoli dva litra vode, pa ni zaleglo.

Nekaj tednov in veliko število paničnih napadov je trajalo, da sem si prišla na jasno, kaj se pravzaprav dogaja. Sprva sem namreč mislila, da je to neka oblika sončarice ali pa morda celo srčni napad. Po vseh zdravniških preiskavah, smo ugotovili, da je moje telo zdravo, očitno pa se je v nekaj letih neprestanega dela v meni nabralo preveč stresa in obremenitev. Ker tega nisem nikoli predelala in si vzela časa zase, je stres izbruhnil v obliki paničnih napadov. Ravnovesje v mojem telesu se je popolnoma porušilo. Rešitev in moj načrt sta bila, da se znova uravnovesim in sestavim.

Začela sem počasi, s kratkimi sprehodi, zgodaj zjutraj ali pa zvečer, saj moje telo enostavno ni preneslo prevelike obremenitve, ki je bila mimogrede že pohod na manjši hrib. Dodala sem tudi veliko mero počitka, sprostitve, vzela sem si veliko časa zase, razmislila o nujnih spremembah v mojem življenju in se jih začela držati. Pri okrevanju so mi pomagale dihalne tehnike in joga, ki je sprostila in hrati okrepila moje telo. Trajalo je pol leta, preden so se panični napadi pomirili in izginili. Ugotovila sem, da se fizično telo hitro regenerira, ko mu privoščiš doberšnjo mero počitka in sprostitve, težje pa je s psihičnim delom. Veliko energije je bilo namreč potrebno, da sem občutek, da ne obvladujem svojega življenja počasi pretvorila v svojo osebno zmago in ponovno vzpostavila ravnovesje.

Ta težka a močna izkušnja, mi še danes pomaga, da bolje razumem, kako pomembno je ravnovesje v življenju. Ravnovesje pa se prične znotraj. Zaradi te izkušnje se na urah vadbe in poučevanja joge osredotočam na to, da skupaj najdemo pot do vašega ravnovesja med telesom in umom. Danes namreč vem, da je notranje ravovesje ključ do izpolnjenega življenja in to predajam tudi vam. 

Avtor: Suzana Dolenc
 

Preberite tudi...

Jala Neti Kriya

Enostavna jogijska tehnika za čiščenje sinusnih poti.

Sithali - hladilni dih

Za učinkovito ohladitev v vročih poletnih dneh.

Pozdrav soncu - Surya Namaskar

Pozdravljeno sonce

Deli vsebino s prijateljiSankari, Suzana Dolenc s.p.

Poslovni prostor in opravljanje storitev: Ljubljana - Podutik

 
Davčna št.: 26961768
TRR: SI56 1010 0005 0220 387
Intesa Sanpaolo Bank d.d.
   
Telefon: 040 377 126
E-mail: info@zdravilnikoticek.si
   
Prijava, vprašanje, mnenje? Pišite mi.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.

Sporočilo je poslano

Spoštovani, sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Želimo vam lep dan,
www.zdravilnikoticek.si
Podari izvirno darilo
Preberi priporočila
Prikaži na zemljevidu
Copyright © 2024 Sankari, Suzana Dolenc s.p. | O piškotkih