Zgodbica o slončku in verigi

baby-elephant-running-playing Prepričanja o tem kdo smo in kakšen je svet okoli nas si ustvarjamo celo življenje.

Tista prepričanja, ki smo jih od naših staršev, vzgojiteljev in okolice prejeli kot mali in nebogljeni otroci, so zelo ukoreninjena in močno vplivajo na naše razmišljanje, čutenje in delovanje tudi, ko že odrastemo. Ker smo vsa ta prepričanja vzeli za svoja, smo jih potisnili globoko v našo podzavest, zato se jih mnogih, niti ne zavedamo. Postala so del naših vsakdanjih navad in delovanja. V tem ni nič napačnega, če so prepričanja svetla in ljubeča. Kaj pa vsa omejujoča in izkrivljena prepričanja?

Vpliv omejujoča prepričanj na naša življenja zelo nazorno prikaže spodnja zgodbica o...

Slončku in verigi


Ko v Indiji začnejo z vzgojo mladih slonov, jim okrog noge privežejo verigo, ki je mladi slonček ne more pretrgati. Kar nekaj časa sicer poskuša, potem pa se uda v usodo in odneha. Navadi se na to verigo okoli njegove noge in njeno dolžino. Temu primerno se tudi premika.

Dreserji verige nikoli ne zamenjajo, vedno ostaja ista, čeprav slonček iz leta v leto postaja večji in močnejši. Ko slonček odraste v slona, je v njegovi podzavesti »sprogramirana« veriga in razdalja do koder se lahko premakne. Ker to dreserji točno vedo lahko slona privežejo samo s tanko vrvjo, slon pa ne pobegne. Tako zelo namreč verjame programu iz preteklosti in se ne zaveda, da lahko vrv brez kakršnega koli napora pretrga. Ostaja torej ujetnik svojih lastnih podzavestnih prepričanj, saj ne ve, da je v tem času napredoval, ter da sedaj z lahkoto premaguje težje ovire. Na zunaj velik in mogočen slon globoko v sebi še vedno misli, da je majhen, nebogljen in nemočen slonček.

Dejstvo je, da smo prav vsi v ranem otroštvu, okoli svojih nog privezali kar nekaj takih verig. To so naša omejujoča podzavestna prepričanja v skladu s katerimi živimo še danes.

Vprašanje je le ali smo zdaj, ko smo odrasli, pripravljeni narediti kaj, da bi ozavestili, pretrgali vezi ter se osvobodili, ali pa mislimo, da smo še vedno nemočni, te verige pa so premočne za nas?
 

ThetaHealing je enostavna, hitra in učinkovita metoda za zdravljenja in odstranjevanja omejujočih podzavestnih prepričanj, na kateremkoli področju vašega življenja. V pomoč je vsem vam, ki si želite spremembe v življenju pa ne veste kako do nje.


Preberite tudi...

Drobni nasveti za pozitiven vsakdan

Kako ustvarite življenje kot si ga želite?

Ali uživate življenje?

Se zavedate, da je največje bogastvo na svetu življenje?

O bolezni in bolečini

Bolečina ni kazen, je le povabilo, da uvidimo tisto, kar smo spregledali.

Deli vsebino s prijateljiSankari, Suzana Dolenc s.p.

Poslovni prostor in opravljanje storitev: Ljubljana - Podutik

 
Davčna št.: 26961768
TRR: SI56 1010 0005 0220 387
Intesa Sanpaolo Bank d.d.
   
Telefon: 040 377 126
E-mail: info@zdravilnikoticek.si
   
Prijava, vprašanje, mnenje? Pišite mi.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.

Sporočilo je poslano

Spoštovani, sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Želimo vam lep dan,
www.zdravilnikoticek.si
Podari izvirno darilo
Preberi priporočila
Prikaži na zemljevidu
Copyright © 2024 Sankari, Suzana Dolenc s.p. | O piškotkih