O bolezni in bolečini

blog_suzanin_zdravilni_koticek_osebna_duhovna_rast_bolezen_bolecina Zakaj zbolimo? Zakaj je na svetu toliko bolezni in bolečine?

Če na bolezen in bolečino gledamo iz energetskega oz. duhovnega nivoja, si jo ustvarimo ali pa jo soustvarjamo sami. Seveda z našim nezavednim mišljenjem, vzorci in prepričanji. Morda je to tudi delček naše karme, ki jo želimo na tak način očistiti.

Na bolezen ponavadi gledamo, kot na neko nepotrebno zlo, nekaj kar se nam je pač zgodilo in seveda nima nič opravit z nami, razen tega, da nam povzroča bolečino in strah. Vendar je bolezen, če pogledamo globlje vase in se z njo sprijaznimo naš največji učitelj. Veliko ljudi, ki prestane težke bolezni se ravno v času zdravljenja spreobrne in začne živeti popolnoma drugo življenje. Bolezen sprejmejo za učiteljico in pustijo, da jih nauči nekaj o njih samih.

Velikokrat si bolezen prikličemo popolnoma sami, z našim načinom življenja, razmišljanja, čutenja, ravnanja. Bolezen je le svarilo, da naj se ustavimo in pogledamo kje ne ravnamo v skladu z nami samimi, kje smo že zdavnaj prestopili mejo in šli v napačno smer. Bolezen nas vedno želi usmeriti nazaj, na pravo pot in v prave tirnice. Če jo seveda sprejmemo, če se poglobimo vase in odkrijemo, kakšno zgodbo nam govori. In da, vse je možno pozdravit, če se le mi sami za to odločimo in v to tudi trdno verjamemo. Zdravje se začne in konča v nas samih, prav tako bolezen.

Sama imam lepo izkušnjo s "kroničnim" bronhitisom, za katerim sem kot mlajša dolga leta bolehala in, ki se ga po mnenju mnogih strokovnjakov ni dalo pozdraviti. Le sprijaznit bi se mogla in na vsake toliko časa povečati dozo zdravil. Pa mi to nekako ni dišalo in sem se resnično želela pozdravit. Srčno sem želela živeti brez zdravil in miselnih omejitev, da fizični napori v obliki telovadbe niso zame. Zdaj še kako telovadim, seveda brez bronhitisa in brez zdravil. Želela sem se pozdravit in sem  se. Seveda je bilo za zdravje potrebno mnogo truda, vendar nisem odnehala.

Bolezen ali bolečina nas torej vabita, da se zazremo globoko vase. Kaj razmišljamo, kaj čutimo, kako delujemo? Z delom na sebi se bomo lahko izognili fizični bolezni, kajti bolezen se vedno začne najprej na energetski in mentalni ravni, šele potem, če se ne zmenimo za opozorila, se manifestira na fizični ravni in nas tako prisili, da resnično nekaj naredimo za naše zdravje. Bodimo tukaj in zdaj, zavedajmo se naših občutij in naših misli. Zavedajmo se tudi, kaj z njimi počnemo!  Če pa že bolehamo, se vprašajmo kako se lahko pozdravimo in ali se resnično želimo pozdravit? Morda pa nam bolezen in bolečina koristita na nek način?

Za konec pa tale misel Edwarda Bacha, ki lepo povzame zgoraj napisano: "Bolezen ni niti strahota niti kazen, ampak le korektiv; sredstvo, ki ga uporablja naša duša, da nas opozori na naše napake, da nas ubrani pred še večjimi zmotami in nam prepreči, da bi si prizadeli še večjo škodo."

Avtor: Suzana Dolenc

Preberite tudi...

Zgodbica o slončku in verigi

Kako omejujoča prepričanja iz preteklosti krojijo našo prihodnost?

Drobni nasveti za pozitiven vsakdan

Kako ustvarite življenje kot si ga želite?

Ali uživate življenje?

Se zavedate, da je največje bogastvo na svetu življenje?

Deli vsebino s prijateljiSankari, Suzana Dolenc s.p.

Poslovni prostor in opravljanje storitev: Ljubljana - Podutik

 
Davčna št.: 26961768
TRR: SI56 1010 0005 0220 387
Intesa Sanpaolo Bank d.d.
   
Telefon: 040 377 126
E-mail: info@zdravilnikoticek.si
   
Prijava, vprašanje, mnenje? Pišite mi.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.

Sporočilo je poslano

Spoštovani, sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Želimo vam lep dan,
www.zdravilnikoticek.si
Podari izvirno darilo
Preberi priporočila
Prikaži na zemljevidu
Copyright © 2024 Sankari, Suzana Dolenc s.p. | O piškotkih