Kako ohranjam dobro počutje?

zdravilni_koticek_blog_joga_narava_kako_ostati_fit

Od kar pomnim sem bila otrok narave in gibanja. Narava mi je predstavljala svežino, čas za igranje in velikokrat tudi pobeg od vsakdanjih skrbi.

V osnovi šolo smo s starši in družinskimi prijatelji veliko zahajali v hribe. Že kot otrok sem se tako nalezla tega veličastnega občutka, ko zjutraj sicer s težavo vstaneš iz tople postelje, vendar je doživetje na vrhu gore božansko. Kot da premagaš tisti del sebe, ki pravi, da je vse skupaj (pre)naporno. To je tista malo osebna zmaga, ki je nikoli več ne pozabiš, da o lepoti narave, ki poboža tvojo dušo sploh ne govorim. Zdi se, da ima še navaden sendvič čisto drugačen okus.

Narava in hribi so v meni budili občutke sproščenosti, zadovoljstva in svobode. Ker pa vsak dan ni bil dan za hribe, sem iskala nekaj, kar bi me navdalo z istimi občutki, poleg tega, pa bi ohranjalo moje telo zdravo.

Pri 17 letih sem po naključju na naši knjižni polici našla neko staro knjigo o jogi. Ko sem jo odprla, me je čisto posrkala vase. V njej je bilo vse polno nekih čudnih položajev, ki pa naj bi, skupaj s pravilnim dihanjem, telo pomlajevalo in ohranjalo fit tudi v visoki starosti. “Vau”, sem si rekla, “Joga je vsekakor nekaj kar si želim preizkusiti.”

Kako leto kasneje sem prvič stala na jogamatu in od takrat naprej sva z jogo nerazdružljivi. Gibanje, čutenje telesa, povezava z dihanjem, umirjanje uma in seveda krepitev telesa ter odpravljanje bolečin je le nekaj kvalitet, ki sem jih v več kot 10 letih prakse pridobila z jogo. Največje darilo sebi je trenutek, ko sem se odločila, da bom vse to znanje začela deliti tudi z vami. Pred nekaj leti sem zaključila izobraževanje za mednarodno učiteljico joge in začela poučevati to veličastno tehniko.

Danes jo z veseljem poučujem in z vsako odvodeno uro, vidim in čutim, da je to delo, ki bi ga rada opravljala še mnogo let. 


Avtor: Suzana Dolenc

Preberite tudi...

Jala Neti Kriya

Enostavna jogijska tehnika za čiščenje sinusnih poti.

Sithali - hladilni dih

Za učinkovito ohladitev v vročih poletnih dneh.

Pozdrav soncu - Surya Namaskar

Pozdravljeno sonce

Deli vsebino s prijateljiSankari, Suzana Dolenc s.p.

Poslovni prostor in opravljanje storitev: Ljubljana - Podutik

 
Davčna št.: 26961768
TRR: SI56 1010 0005 0220 387
Intesa Sanpaolo Bank d.d.
   
Telefon: 040 377 126
E-mail: info@zdravilnikoticek.si
   
Prijava, vprašanje, mnenje? Pišite mi.
Sporočilo ni poslano! Preverite vnesena polja.

Sporočilo je poslano

Spoštovani, sporočilo je bilo uspešno poslano. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Želimo vam lep dan,
www.zdravilnikoticek.si
Podari izvirno darilo
Preberi priporočila
Prikaži na zemljevidu
Copyright © 2024 Sankari, Suzana Dolenc s.p. | O piškotkih